JC NEGRE


Joan Codina i Negre, siset, siset.cat, aventura gràfica, còmic, les aventures d'en siset

JC Negre – Joan Codina i Negre va néixer el 8 de desembre de 1965 a Girona (Catalunya). Fill de Narcís i Neus, és el més petit de quatre germans.  Va aprendre a dibuixar copiant els seus personatges preferits que es publicaven en el “Cavall Fort” – Jep i Fidel, Benet Tallaferro, els Barrufets, Gil Pupil·la i molts altres -. El seu estil es pot catalogar de “línia clara”, estil que el seu màxim representant és Hergé, el creador de Tintín. És precisament aquest personatge el seu gran referent.

J.C.Negre va estudiar la carrera de dret i exerceix com a advocat. Casat amb Sílvia Stoka des de 1997 amb qui té quatre filles, la Mariona, l’Ariadna, la Joana i l’Alexandra.

Cada vegada se li fa més complicat tenir temps per dibuixar, però la seva afició és tan gran que sempre se les ha d’empescar per fer-ho, encara que signifiqui anar a dormir a les “tantes” de la matinada. Com que no s’hi dedica professionalment, i cansat de dibuixar sense cap finalitat, J.C.Negre s’inventa un objectiu que doni sentit a les seves obres. Per aquest motiu fusiona les seves dues aficions, el dibuix i el cinema, i crea el seu personatge de còmic anomenat Siset.

En Siset és un agent especial gironí al servei del president de la Generalitat de Catalunya. La seva primera aventura va ser l’any 2005 amb “La llegenda del Tapís” en referència al Tapís de la Creació ubicat a la Catedral de Girona. El 2009 torna a viure una de les seves aventures, aquesta vegada sobre l’especulació immobiliària i el canvi climàtic, titulada “Operació Iceberg”. L’any 2011 en Siset s’embarca en una aventura de viatges a través del temps en “Temps era temps”.

J.C.Negre ha continuat “robant” temps a la seva familia per poder dibuixar, i és grácies a aquest petit “crim” que enguany surt publicada l’ultima aventura d’en Siset, titulada “Enxarxats”. És en aquesta aventura on JCNegre, inspirant-se en les seves quatre filles, l’Ari, la Iona, l’Álex i la Joui, crea a la COCOCOLLA, quatre fantástics personatges donats de poder especials.

LES AVENTURES D'EN SISET