Diverteix-te llegint. Aquest és el lema de la I Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Girona, una iniciativa impulsada per la Fundació Llibreria Les Voltes que, com remarca el seu president, s’adiu amb la tasca que fa anys que du a terme el seu establiment des que va obrir, a tocar de l’ajuntament, l’any 1963. Des del principi, com recorda Matamala, la llibreria no només s’ha caracteritzat pel fet de donar sortida comercial a les publicacions en català sinó que, a més, sempre ha destacat pel fet de promoure, sobretot, la secció de literatura infantil.

Continuant, doncs, en aquesta línia organitzen la primera edició d’aquesta fira, que tindrà lloc dissabte (des de les 10 h fins a les 20 h) a la plaça del Vi i hi participaran 23 editorials que exposaran els seus catàlegs de cara a Sant Jordi. Així mateix, entre altres actes, destaca una lectura de contes a càrrec dels alumnes de l’escola Pla de Girona (11.30 h), la lectura recitada dels Contes que fan bullir el calder de la iaia Maria, a càrrec d’Eva González, i les actuacions musicals de Jordi Tonietti.

Fomentar l’hàbit de llegir
El principal objectiu d’aquesta fira és “ajudar pares i educadors a crear en els seus fills i alumnes l’hàbit de la lectura”, assegura Matamala. En la mateixa línia es pronuncia el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, que, durant la presentació de la fira, declara que “si volem construir un país l’hàbit de lectura és fonamental”. Per Ribas, la I Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Girona té dues virtuts: “Per una banda, fomenta la voluntat de fer un país més culte i, per l’altra, potencia la llengua catalana.” La cita, doncs, dissabte, en una plaça del Vi envaïda pels llibres.

Notícia extreta de ElPuntAvui

FIRA DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL